Kundvagn 0

Gissa mitt jobb! (?)

Vi behöver vatten på vår kvarn vilket inte har varit helt enkelt. Men så häromdagen av en slump, fick vi tag i en helt underbar bok som heter Money talks: Om kronor, ören, tillgångar, cash flow, likvider, LTRO, QE och annan bullshit. Den rekommenderas starkt, det är en mycket underhållande bok om hur mycket vi pratar om pengar och på vilket sätt vi gör det. Det är alltså en bok för den språkintresserade, mer än för ekonomen.

Tack vare Lars Melins bok, hittade vi ett helt kapitel (närmare bestämt kapitel 14) som vi tycker kan rättfärdiga vår fantastiska hållning alternativt dårskap, beroende på hur man ser det. Vi tar inte på något sätt oss äran för detta, utan allt kommer (bortsett från våra omskrivningar) från hans bok.

Så, här kommer det. Det finns ett par mycket viktiga ingredienser.

  1. Inga å, ä eller ö:n om man vill framstå som någorlunda internetbar.  
  2. Blir namnet fel som webbsajt är det armageddon.
  3. Utöver dessa förbud finns det nästintill inga (få) goda råd.

 Vi börjar med att titta på några armageddonscenarion.

 

<img src=experts-exchange-logo” alt=”expertsexchange logo”/>

 

Experts Exchange kunde man förr hitta på www.expertsexchange.com men man har insett sitt misstag och ändra namnet så att man numera måste bumpa in ett bindestreck emellan. Inga könsbyten här inte, utan sedvanlig hårdvalutakommers av experter.

<img src=pen-island-logo” alt=”pen island logo”/>

 

På penisland.net har man insett sin fadäs, det framstår som man säljer penisar när man (självfallet?) säljer pennor istället.  Men man har löst det genom att fetstila företagsnamnet i loggan, men för att motverka, att man har motverkat förvirringen så har istället valt en mycket tvivelaktig palm till logotyp (och merverkat förvirringen).

Letar man efter något specifikt kan man bege sig till therapistlocator.net, här hittar man familjeterapeuter och inget annat.

 

<img src=swear” alt=”swear”/>

 

Hos childrenswear.co.uk hittar man inte barn som är grova i mun, utan kläder för småttingarna. Vill du däremot lära dig att svära på det engelska språket så klicka på bilden så hamnar du hos amazon där du kan införskaffa denna suveräna bok.

Dåså, då beger vi oss mot regelverket som faktiskt är ganska skralt. Eller det finns egentligen en regel som verkar fungera ganska bra (förutom att vara internetbar och inte anspela på ekivoka eskapader), det är att vara mystisk och hålla företagsnamnet så långt borta som möjligt från kärnverksamheten. Vi kollar in vad vi har.

Sandvik(en) - Det är mycket bra att döpa företag efter orter på vischan. Än bättre är det om dessa åker på lite gammal stavning som Husqvarna.

LM Ericsson och Claes Ohlsson är båda sedan länge begravna, men det hindrar oss inte från att stoltsera om svensk ledande industri.

Latin eller grekiska är aldrig fel. Volvo (jag rullar) & Seco (jag sågar).

Men hopkoken är inte helt hundra. Investor känns latinigt - men det är ett påhitt och romarna hade nog sett ut som frågetecken om någon hade sagt det ordet framför de. Pro-/Con-/Inter- är överlag populära hos ledningsgruppen när det är dags för ett företagsnamn.

Vi verkar bli lika knäppa av engelska. Media är moderna grejer. Det är så pass modernt att man måste heta Modern Times Group men inte tillräckligt modernt för att inte ha en radiomast på loggan. Som tur är har man uppdaterat, men kolla, gamla loggan mot den nya.

 

<img src=mtg-logo” alt=”mtg-log”/>

 

Och alla som snusar vet att för det behöver man banne mig inga tändare eller tändstickor. Men det ger företaget (Swedish Match) som producerar snuset blanka fan i.

Eniro har valt att kalla sig för Ingång (på esperanto). Fabege hör hemma med dönickarna eftersom det står för Fastighetsaktiebolaget Birger Gustavsson som själv är död sedan länge. Xano är inte döpt efter några döingar utan man har fått nöja sig med lite plockepinn från eXpANtiOn och Sectra säljer varken säckar, sekatörer eller torrt bubbel utan man håller förstås på med: SECure TRAnsmission.

Och så här forsätter det, i all oändlighet.  Men sist, och absolut inte minst. Vi är för böveln Epic Wigs och vi säljer inga peruker! 

PS. En vettigare förklaring hittar du här!

Och för dig som vill förkovra dig i knäppa domännamn för företag, kolla då in den här länken!

 Äldre inlägg Nyare inlägg