Kundvagn 0

Medliana - Klara Östra Kyrkogata 2B

Medliana är en av Stockholms mer etablerade butiker och har funnits i över 2,5 decenium. Det är precis samma sak här, man hushåller med kvadratmetrarna och ingen yta går till spillo.

Hårfärg, relaxer (även för män som vill dra en rakpermanent om det skulle intressera), löshår och sist, men absolut inte minst, peruker.

Har man lite tur, råkar man matcha in chefen, de 2 dagar i veckan han är på plats. Issayas guidar dig igenom hans snåriga hyllor kantade med allehanda märken. Här finner du en hel del från Cantu, Ecoco, den (vad som verkar i vart fall) mycket populära antibakteriella tvålen från A3 (kan det månne vara att den innehåller citron som gör den så himla poppis?).

<img src=”medliana-4” alt=”medliana4”/>

Det är helt klart att även denna butik har en afrikansk profil, men med större fokus på Östafrika. Här finner man kryddor från regionen (kaffe tror vi, men det är inte ett orimligt antagande), ikoner (Östafrika står delvis under Koptiska influenser) och en hel del litteratur från antingen Etiopien eller Eritrea (vår utsändes språkkunskaper visar sig vara begränsade).

<img src=”medliana-3” alt=”medliana 3”/>

Även detta är en välbesökt butik, med vad som verkar vara mycket stamkunder. De allra flesta verkar vara tjenis med Issayas i en eller annan form och för att öka både kontaktytor och förvirring för en utomstående åskådare skiftar Issayas mellan ett sådär 5 afrikanska språk beroende på vem som kommer in i butiken. Det kan vara bra att veta dock, för er bilburna att det råder stoppförbud kring och i anslutning till butiken vilket gör det till en utmaning att parkera lagligt (och billigt om man avser att slippa böter), så tar ni bilen in, så förbered er på att ställa er i garaget som är i direkt anslutning till butiken eller en bit bort så får ni en promenad.

<img src=”medliana-2” alt=”medliana 2”/>

Det kanske inte syns världsbäst på bilden, men om inte annat kan man notera att de parkerade bilarna lyser med sin frånvaro.

<img src=”medliana-1” alt=”medliana 1”/>

För er som vallfärdar mot peruker så finns det en hel drös här på display och det är egentligen bara att förkovra sig i det bäst man känner för.

Medliana Afro Hair & Beauty Shop har öppet måndag till fredag mellan 10-19 och lördagar mellan 10-17.30 (och för den som har missat det är det alltså Klara Östra Kyrkogata 2B som gäller).Äldre inlägg Nyare inlägg