Kundvagn 0

Om Oss

Det vi gör är enkelt. Vårt mål är att erbjuda kvalitetsperuker från välkända märken i de flesta prisklasser till kvinnor i allmänhet. Och som det inte vore nog så erbjuder vi även våra peruker till män också. Så är du man och vill köpa en kvinnoperuk, så har även du kommit rätt. Du är definitivt inte den första. Vi har en hel drös av sådana manliga kunder. 

Vi tycker peruker är kul. Det är en komplex produkt. Hela syftet med peruken är ju just att det inte ska synas att den är just en peruk. Det finns oändligt med varumärken, modeller, färger. Vissa är hur populära som helst. Andra blir extremt populära, men upp som en sol och ner som en pannkaka på en vecka. Cyklerna är snabba och långsamma samtidigt. Det gör vårt jobb spännande, och vi får slå våra kloka huvuden ihop med andra hela tiden för att klura på hur vi ska göra rätt.

Vi pratar med alla som vi kan prata peruker med. Visste ni att Dramaten har 11 perukmakare anställda hos sig? Operan har ungefär lika många. Riksteatern har färre. Men det är för att de är mindre bofasta och turnerar med sina teatrar. Det innebär att perukerna måste kunna hanteras av sminket ibland, och i vissa fall till och med av skådespelarna själva. Nu namedroppar vi förvisso lite, men det är faktiskt lite intressant tycker vi.

Även SVT har peruker, men i sitt kostymförråd då. Dels för sina produktioner men även för uthyrning till allmänheten. Där har man inte samma behov av att producera med perukmakare, men det köps ändå in friskt beroende på säsong. Där kan man även hyra om man nu behöver något för en tillställning. 

Men det finns även de som använder peruker medicinskt. Exemplevis om man har alopeci, eller om har genomgått en cancerbehandling som har lett till håravfall. Då kan man få statlig hjälp av sitt landsting med perukersättning. Har du en sådan rekvisition från Stockholms läns landsting så finns information på vårdgivarguiden (där du även hittar oss bland listan av godkända leverantörer).  Vi tar även emot rekvisitioner från Region Kronoberg och Region Skåne. Har du en rekvisition därifrån kan vem som helst ta emot den egentligen. Du kan välja alternativet rek i kassan när du checkar ut, så mailar du bara in ditt personnummer och ditt reknummer, så ordnar vi resten åt dig! Du kan läsa mer om rekvisitioner på vår sida här

Det var lite kuriosa och nördighet. Men lite praktiskt då. Vi är baserade i Sverige (i Stockholm närmare bestämt) där vårt huvudlager befinner sig. Genom vårt nära förhållande till DHL, kan vi använda deras leveranskedja. Det gör att vi har lokala leveranstider. Vi skickar din beställning med DHL Express/Postnord för att försäkra oss om dina peruker når dig så fort som möjligt samt att du alltid kan spåra din order. Och för att göra det hela enklare så tar vi ingen fraktkostnad överhuvudtaget. Oavsett hur liten din beställning är. Samt inga extrakostnader för tullar, skatter eller något annat. Priset du ser är helt enkelt priset du betalar.

Är du redo att börja kolla in vad vi har så börja kolla här! Har du frågor eller vill veta mer? Ja, men det är bara att ringa oss på 08-121 310 10 eller maila på info@episkaperuker.se. Vi har öppet helgfria vardagar mellan 08.00 till 17.00.

Denna hemsida är specifikt till för att uppfylla behoven för de som bor i Konungariket Sverige (som det formellt heter).